Hirdetés

A THQ Nordic anyavállalata felvásárolta a World War Z fejlesztőcsapatát

|

A stúdió legutóbbi munkája a Nintendo Switchre megjelent The Witcher 3: Complete Edition volt, láthatóan okkal csapott le rá a kiadó.

Hirdetés

A THQ Nordic úgy költekezik, mintha kiapadhatatlan forrásokkal rendelkezne, hiszen sorra kebelez be stúdiókat. Övék már többek között a Darksiders III-at jegyző Gunfire Games, a Gothic sorozatról ismert Piranha Bytes és a Little Nightmares-t fejlesztő Tarsier Studios is, a belsős csapatok listája pedig most egy újabb névvel bővült. 

Hirdetés

A THQ Nordic és a Koch Media felett álló Embracer Group felvásárolta a Saber Interactive-ot, amely olyan játékokkal jelentkezett a múltban, mint a World War Z, az NBA 2K Playgrounds 1-2, a Spintires: MudRunner, a Ghostbusters: The Video Game Remastered, valamint több Nintendo Switch-portot (Vampyr, Call of Cthulhu: The Official Video Game, The Witcher 3: Complete Ediiton) is tető alá hoztak. Az Embracer Group kezdésként 150 millió dollárt fizetett ki a hat irodában több mint 600 alkalmazottal rendelkező cégért, majd bizonyos mérföldkövek elérése után további 375 millió dollár kiadással számol. A Saber Interactive társalapítói és tulajdonosai, Matthew Karch és Andrey Iones ezzel az Embracer második legnagyobb részvényeseivé válnak, és elkötelezték magukat amellett, hogy legalább hat évig a vállalatnál maradjanak. 

Eközben az Embracer Group leányvállalata, a Koch Media megszerezte a Let's Sing francia fejlesztőit, a Voxler-t is, bár az kisebb volumenű vásárlásnak tekinthető a Saberhez képest. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)