Hirdetés

Elhunyt a Star Trek: Deep Space Nine sorozat Odo felügyelője

|

Az áttétes tüdőrákkal küzdő színész vasárnap távozott közülünk.

Hirdetés

Akik láttak akár csak egyetlen egy epizódot is az 1993 és 1999 között futó Star Trek: Deep Space Nine tévésorozatból, azok biztosan nem fogják elfelejteni Odo felügyelőt, és az őt alakító Rene Auberjonois-t. A színész fia tette közzé a szomorú hírt, miszerint az áttétes tüdőrákban szenvedő Auberjonois vasárnap éjjel Los Angeles-i otthonában elhunyt. 

Hirdetés

Auberjonois sokáig vándortársulatoknál dolgozott, majd több szerepet kapott a Broadway-n is. 1970-ben Tony-díjat vehetett át a Coco című musicalért, később még három alkalommal jelölték a díjra. Több televíziós sorozatban, sitcomban is játszott, szerepelt a MASH című filmben, ő volt a szinkronhangja A kis hableány szakácsának, de a legtöbben a Deep Space Nine miatt ismerhetik a nevét. 

Kevesen tudják, de az egyébként svájci felmenőkkel is rendelkező Auberjonois anyai ágon szegről-végről Bonaparte Napóleon rokona: anyai oldalon ugyanis Joachim Murat francia hadvezér az egyik őse (egészen pontosan a szépapja), akinek Caroline Bonaparte, Napóleon legfiatalabb húga volt a felesége. 

Rene Auberjonois 79 évet élt. Nyugodjék békében!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)