Hirdetés

Kiszivárgott fotón az Apple AirPower töltője: talán végre kiadják



|

Trükkös módon szereztek meg néhány képet az Apple rég várt vezeték nélküli töltőjéről: talán már közel a kiadás dátuma.

Hirdetés

A nyitóképen látható fehér tepsi (vagy rája, vagy aminek látod) állítólag nem más, mint az Apple régóta várt vezeték nélküli töltője, az AirPower. Az eszköz kiadását már jó ideje halogatja a vállalat, de az Apple ausztrál weboldalán, méghozzá az AirPods fülesek aloldalán élelmes embertársaink elcsíptek egy fotót, ami azt sejteti, hogy már nincs messze a tényleges bejelentése.

Hirdetés

A képet a MacRumors vette észre, ráadásul kifejezetten trükkös módon: ők ugyanis a jelek szerint néha belekukkantanak az Apple hivatalos weboldalainak forráskódjába, nincs-e ott valami rejtett, még nem publikált finomság, későbbi megjelenésre utaló hivatkozás. Itt találták a linket a fenti képhez is, amely az új generációs AirPods miatti frissítéskor került fel az oldalra, de végül a mindenki által elérhető felületen egyelőre nem látszik, a MacRumors csapat konkrétan egy CSS stíluslapon bogarászva bukkant rá. A képen egyébként a töltőpadon egy iPhone XS és egy AirPods fülhallgató-tok fekszik.

Tegnap egy másik, hasonló képet is találtak, ezen egy régebbi iPhone X töltődik az AirPods tok mellett, ez egy kis ideig még az oldalra is kikerült, de gyorsan lerántották róla az almás kollégák.

Ezek alapján többen azt várták, hogy a héten tényleg bejelentik végre az AirPower-t, ha már az egész héten új termékeket villantottak meg: az új iPadek, iMacek és a második generációs AirPods után viszont egyelőre megállt az újdonságok sora. Pedig a bennfentesek szerint már gyártásba került a töltő, és az Apple termékekben tévedhetetlen Ming-Chi Kuo elemző is azt mondta, hogy 2019 első felében megjelenik. Mondjuk szerinte új iPod Touch is jön, és ebből se láttunk még egy pixelnyit sem, de hosszú még az első félév.

Az szintén érdekes kérdés, hogy mit tud majd tölteni az AirPower - az iPhone-ok és az AirPods mellett ugyanis egyik új képen sem látható Apple Watch. Tavaly még volt egy olyan kiszivárgott reklámfotó, ahol az almás okosóra is a töltőpadon pihen, de ezt azóta sehol nem lehet látni. Állítólag ennek az az oka, hogy az Apple Watch ezzel a töltési móddal mindig veszélyesen túlmelegedett, ezért lehet, hogy a végleges AirPower egyáltalán nem lesz képes kezelni az okosórát. Mások szerint viszont lehet, hogy a töltő kissé visszább húzott teljesítménye lehet a megoldás - ez viszont a többi eszköz töltési sebességének nem tesz jót.

Szóval a kiszivárgott képek ellenére van kérdőjel bőven. Lehet, hogy akár napokon belül megtudjuk az igazságot, de az is meglehet, hogy a Nagy Fehér Plecsnire még tovább kell várni, amíg kibogozzák, mit, hogyan és mennyire képes tölteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.