Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Hugh Jackmanről

|

Ezúttal az örökifjú ausztrálról szedtünk össze tíz érdekességet.

Hirdetés

Már 25 éve, hogy színészként debütált az egyik, ha nem a legismertebb ausztrál híresség, Hugh Jackman, aki az évek során megannyiszor bizonyította, hogy kiérdemelte a helyét Hollywood csillagai között. Legyen szó kőkemény akciózásról, mint azt tette az adamantium karmokkal felvértezett Rozsomák/Farkas szerepében, vagy éppen érzelmes/zenés alakításról A nyomorultakban, Jackman mindenben helyt állt. Az Oscar-jelölt színész pedig a napokban ünnepelte 50. születésnapját, így ennek örömére összeszedtünk most tíz érdekességet, amit nem biztos, hogy mindenki tudott róla.

Hirdetés

1. Nehéz gyermekkora volt

Bár Jackman Ausztráliában látta meg a napvilágot a legfiatalabbként az 5 gyermek közül, szülei Angliából származnak. Nyolcéves korában az anyja elhagyta a családot, és Angliába költözött, így az apja egyedül nevelte fel őt és testvéreit. Öt évvel később Jackman apja Angliába költözött abban a reményben, hogy kibékülhet a feleségével.

Apa Angliába ment, hogy vissza hozza őt, de ekkora már férjhez ment egy másik emberhez, akitől már gyereke is volt. Tehát amikor apu visszatért - nem három héttel később, ahogy tervezte, hanem öt nappal - tudtam, mi történt. Elég idős voltam már hozzá. 

A színész később elismerte, hogy a dühöt, amelyet emiatt érzett rengeteg gondot okozott neki, különösen tinédzser éveiben, amikor is nem igen tudta kezelni lobbanékonyságát. A rugby azonban segített neki ebben. És mint kiderült, a dühöt, amelyet régebben érzett felhasználta Rozsomák/Farkas eljátszásakor is.

2. Sokáig újságíró akart lenni

Jackman a Sydney-i Műszaki Egyetemen kommunikációt tanult abban a reményben, hogy később nemzetközi újságíró lesz. Utolsó évében azonban kiderült, hogy még néhány kreditje hiányzik, így hozzáadott egy drámatantárgyat órarendjéhez. Innen pedig már mindenki kitalálhatja, hogy merre indult tovább az életben.

3. Nem ő volt az első választás Rozsomák/Farkas szerepére

Annyi év után szinte már elképzelhetetlen, hogy ne Jackman arcával azonosítsuk az X-Men univerzum egyik legismertebb karakterét. Ám ez könnyen alakulhatott volna másként is, mert az, hogy Jackman kapta meg a szerepet, egyedül Russell Crowe-nak köszönhető.

Eredetileg ugyanis ő volt az első számú kiszemelt a karakter megformálására, aki azonban maga helyett az akkor még ismeretlen Jackmant ajánlotta. Az ajánlás ellenére azonban mégis Dougray Scott kapta meg a szerepet, és már minden sínen volt, amikor is az időhiány miatt választania kellett, hogy vagy az X-Menben, vagy a Mission: Impossible 2. részében szerepeljen. Scott az utóbbi mellett tette le a voksát, és csak ezután kapta meg Jackman a szerepet. A többi pedig már történelem.

4. Létrehozott egy alapítványt, hogy segítse a farmereket

A 'The Laughing Man" nevezetű alapítványt Jackman azután indította el, hogy találkozott egy Dukale nevezetű etióp kávéfarmerrel és a családjával. A találkozó pedig arra inspirálta a színészt, hogy létrehozzon egy olyan szervezetet, ami az olyan családokat segíti, mint Dukale-éké.

5. A feleségével is egy forgatáson találkozott

Jackman első igazi TV-s áttörése 1995-ben történt meg egy 10 részes drámasorozatban, melynek a címe Correlli volt. A szériában Jackman egy Kevin Jones nevezetű fogvatartottat játszott, aki folyamatosan flörtölt és románcot folytatott egy pszichológusnővel, akit Deborra-Lee Furness alakított. Jackman és Furness között olyan jól működött a kémia, hogy egy évvel később a való életben össze is házasodtak, akivel azóta is együtt vannak, és két gyerekük is van.

6. Egy szuperhős-rekord is fűződött a nevéhez

2018-ig egyedül tartotta azt a rekordot, hogy ő keltette életre legtöbbször ugyanazt a karaktert egy film franchise-ban, hiszen Logan volt az egyedüli karakter, aki az összes eddigi X-Men filmben (szám szerint mind a 9-ben) feltűnt valamilyen formában. Hozzá csatlakozott idén áprilisban Robert Downey Jr., aki a Végtelen háborúban szintén 9. alkalommal bújt Tony Stark bőrébe, ám neki még egy jelenése biztos lesz a jövőre érkező Bosszúállók 4-ben, így Jackman a második helyre szorul majd. Azért így sem lehet oka panaszkodni.

7. Professzionális bohócként is dolgozott

Bizony, régebben is meg kellett élnie valamiből. Mielőtt híressé vált volna, Jackman egyszerre dolgozott egy benzinkúton kisegítőként, valamint hivatásos születésnapi bohócként is:

Én voltam Coco, a bohóc, de nem voltak bűvésztrükkjeim. Emlékszem, egyszer egy hatéves gyerek felállt az egyik partin, és azt mondta: 'Anyu, ez a bohóc szörnyű, semmilyen trükköt nem tud' - és igaza volt.

8. Gyerekkora óta rajong a musicalért

Jackman musical iránti szeretete már 10 évesen elkezdett virágozni. Ekkor látta ugyanis a La Mancha lovagja című alkotás középiskolai előadását, amely teljesen magával ragadta. Azóta pedig már főszerepet is kapott zenés filmekben, mint például A legnagyobb showman-ben, vagy épp A nyomorultak feldolgozásában, melyben alakításáért Oscar-díjra is jelölték.

9. James Bond is lehetett volna belőle

Bár kétségtelen, hogy Jackman nagyszerű James Bond lenne, a 2000-es évek közepén mégis elutasította a brit kém szerepét.

Épp az X-Men 2-re készültem, amikor kaptam egy telefont az ügynökömtől, hogy érdekelne-e egy Bond szerep. Elolvastam az éppen fejlesztés alatt álló Casnio Royale forgatókönyvét, amit azonban annyira hihetetlenek és őrültnek gondoltam, hogy elutasítottam a szerepet. Úgy éreztem, hogy sokkal reálisabbnak kéne lennie az egésznek.

Ugyanakkor tavaly egy interjúban elismerte, hogy a jövőben ha ismét felajánlanák neki a szerepet, már komolyan fontolóra venné, hogy elfogadja.

10. Gond van a szemével

Szörnyen rövidlátó és emellett rendkívül homályos látása is van, amikor nem visel kontaktlencsét. Ez olyannyira képes a színészt hátráltatni, hogy amikor ő volt a házigazdája a Saturday Night Live-nak, mindent amit mondania kellett előre megtanult, hogy ne legyenek nehézségei az olvasással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.