Hirdetés

Ezen a héten 90 ezer csalót vágtak ki a Steamről

|

A Valve megelégelte a csalókat, rekord méretű purgálás volt az elmúlt napokban

Hirdetés

Az elmúlt hetekben-hónapokban több játék rajongói is arra panaszkodtak, hogy napi rendszerességgel futnak bele cheaterekbe, a fejlesztők pedig nem tesznek semmit az ügyben. Hát most tettek.

Hirdetés

A SteamDB kimutatásai szerint a sokat szidott Valve Anti-Cheat végre magára talált, és szerdán megkezdődött a tisztogatás. Aznap rögtön 28 409 felhasználói fiókot tiltottak ki, de ez még mindig semmi a csütörtökhöz képest, ahol a korábbi rekord is megdőlt, akkor ugyanis 61 486 csalót vágtak ki.

Arról egyelőre nincs hír, hogy pontosan mi indította el a ban-hullámot, de nagy valószínűséggel a VAC rábukkant egy új módszerre, és minden érintett fiókot zárolt. A tiltás több játékot is érint, így többek közt a CS:GO, a Dota 2, és a Call of Duty játékosok is örülhetnek.

A VAC egyébként kifejezetten aktív idén, havi több mint 100 ezer fiókot zárol a rendszer (egyedül júniusban alacsonyabb ez a szám, akkor 56 ezren repültek).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)