Hirdetés

James Franco 2,2 millió dollárt fizet az őt helytelen viselkedéssel vádoló diákjainak

|

A sztár viszont továbbra is tagadja, hogy szexjelenetekre kényszerítette egykori diákjait.

Hirdetés

Az A-listás hollywoodi sztárnak számító James Franco körül 2018-ban fordult meg a világ, amikor 5 nő azzal vádolta meg a nyilvánosság előtt, hogy helytelenül viselkedett velük, vagy szexuálisan zaklatta őket. A sértettek közül ketten is Franco Studio 4 nevű színi tanodáinak egykori diákjai voltak, akik 2019-ben csoportos pert indítottak a színész ellen.

A világsztár után azóta sem kapkod a filmes szakma, nemrég pedig régi barátja, Seth Rogen is úgy nyilatkozott, hogy többé nem szeretne együtt dolgozni vele. Franco perében ugyanakkor azóta sem született ítélet, a jelek szerint pedig már nem is fog, mivel a színész egyezségre jutott a vádlóival.

Hirdetés

A peren kívüli megállapodás értelmében Franco 2,2 millió dollárt fizet a sértetteknek, melyből 1 millión két nő (Sarah Tither-Kaplan és Toni Gaal) osztozik, az összeg maradéka pedig egy alapba megy, ami a csoportos per többi felperesének kártérítését szolgálja.

Francónak egyébként azért kellett felelnie, mert a sértettek szerint ő és üzleti partnerei kihasználták a hatalmukat, hogy a film- és televíziós szerepekre vágyó pályakezdő színészeket meztelenségre és szexjelenetekre vegyék rá. A peranyag a sztárt is idézi, aki vádlói szerint úgy fogalmazott, hogy ez a "határok feszegetése".

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A színész és a sértettek most közös közleményben adták hírül a megegyezésüket:

"Míg az alperesek továbbra is tagadják a panaszban szereplő vádakat, elismerik, hogy a felperesek fontos kérdéseket vetettek fel, és minden fél határozottan úgy véli, hogy most különösen időszerű a nőkkel szembeni rossz bánásmódra összpontosítani Hollywoodban. Mindannyian egyetértenek abban, hogy biztosítani kell, hogy a szórakoztatóiparban - nemtől, fajtól, vallástól, fogyatékosságtól, etnikumtól, háttértől, gendertől vagy szexuális irányultságtól függetlenül - senkinek se kelljen szembenéznie bárminemű megkülönböztetéssel, zaklatással vagy előítélettel."

Magyarán Franco hivatalosan nem tekinti beismerésnek az összeg kifizetését. A megállapodás életbe lépéséhez már csak a bíróságnak kell elfogadnia a közös döntést. A peren kívüli megegyezés híre egyébként már februárban is bejárta a sajtót, ám akkor még nem voltak ismertek a részletek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)