Hirdetés

Az Epic Games csalás elleni rendszerrel és más ingyenes szolgáltatásokkal segíti a fejlesztőket

|

A csaló játékosok elleni küzdelmet is támogatják, az Epic Games több fronton is segíteni szeretne.

Hirdetés

Bár a legtöbbször az Epic Games Store és a Fortnite miatt esik szó az Epic Gamesről, azért ne felejtsük el azt sem, hogy technológiailag sokat tesz a játékiparért a vállalat.

Az Unreal Engine 5 például a vizuális hatások fejlődését egyszerűbb és gyorsabb fejlesztői folyamatokkal párosítja, és nem ez az egyetlen eszköz, amit a stúdiók felhasználhatnak majd a projektjeik során. 

Hirdetés

Az Epic Games bejelentette, hogy két ingyenes szolgáltatást indít az Epic Online Services Suite részeként, amiket a fejlesztők beleépíthetnek a játékaikba: az egyik egy voice chat, amely több platformon keresztül támogatja a kétfős és csapatos csevegést a lobbikban és a meccsek során is. Számos funkciót tesz elérhetővé, használatakor a hangadatok az Epic háttérszerverein keresztül kerülnek továbbításra. A vállalat szerint a technológiát már integrálták és tesztelték a Fortnite-ban, ami némi biztosítékot jelent arra, hogy a rendszer képes egyszerre több millió játékot is kezelni.

A másik újdonság pedig az Easy Anti-Cheat, ami az online csalók felkutatására és kiiktatására szolgál. A szolgáltatás korábban már licencelhető volt külsős fejlesztők számára, de most ingyenessé vált, mivel a cross-play megoldások miatt minden eddiginél nagyobb szükség van rá az Epic szerint. 

A szolgáltatások bármilyen motorral használhatók, és olyan platformokat támogatnak, mint a Windows, a Mac, a Linux, a PlayStation, az Xbox, a Nintendo Switch, az iOS és az Android. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)