Hirdetés

Az EA csapott le a Warner. Bros Games egyik stúdiójára

|

Tekintélyes összegért ad túl a fejlesztőn a tulajdonos AT&T.

Hirdetés

A május nagy híre volt, hogy az AT&T egy 43 milliárd dolláros üzlet keretében megválik a WarnerMediától, melynek kötelékébe a DC Comicsen és az HBO-n túl számos játékfejlesztő is beletartozik.

Az eladás kapcsán mi is találgattuk, hogy vajon mi lesz a Warner Bros. Interactive Entertainment, avagy a Warner Bros. Games stúdióival, az egyik esetében pedig most kész választ kaptunk. Az Electronic Arts ugyanis bejelentette, hogy 1,4 milliárd dollárért felvásárolják a Playdemicet, a Golf Clash és LEGO Star Wars Battles: PVP Tower Defense című mobiljátékok fejlesztőjét.

Hirdetés

Az 1-1 elleni multis összecsapásokra épülő móka Androidon és iOS-en összesen több mint 80 millió letöltéssel bír, így az EA egy egész erős szereplővel bővíti a mobilos portfólióját.

"A Playdemic felvásárlása az EA mobilos növekedési stratégiájának a részét képezi, amely új élmények elhozatalára koncentrál az EA világszerte csaknem félmilliárd játékosból álló hálózata számára. A Playdemic portfóliója és tehetsége komoly adalék lesz az EA mobilos növekedési motorjának. Az akvizíció tovább bővíti az EA mobilos portfólióját, amely több mint 15 vezető live service-t kínál olyan gyorsan növekvő műfajokban, mint az életstílus, a casual, a sport, vagy a mid-core játékok."

-áll a cég közleményében, amiből az is kiderül, hogy az eladási ár még további kiigazítások tárgyát képezi, s hogy készpénzben fizetik majd ki az AT&T-nek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Fontos megjegyezni, hogy a Playdemic a Warner Bros. Interactive Entertainment alá tartozó TT Games egyik stúdiója volt. A TT Games elsősorban a LEGO videojátékok miatt ismert, melyeket a vállalati hierarchiában alájuk tagozódó Traveller's Tales fejleszt. Nagy kérdés, mi lesz a TT Games, és a hozzá tartozó stúdiók további sorsa, ha már most elkezdték (ugyan egyelőre csak kicsiben) a feldarabolását. A Playdemicet egyébként nem is olyan vészesen régen, 2017-ben vette meg a TT Games.

A Playdemicért kiperkált 1,4 milliárd dolláros összeg egyébként magas ugyan, de távolról sem kirívó: a Tencent például néhány éve 8,6 milliárd dollárért vásárolta fel a Clash of Clans-fejlesztő Supercellt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)