Több száz magyar háztartásban még mindig nincs áram

2017.08.12. 20:19

A csütörtök esti vihar után 120 ezer fogyasztónál szűnt meg az áramszolgáltatás a Nyugat-Dunántúlon, ahol több száz háztartásban továbbra sincs áram, közölte az E.ON szombat este az MTI-vel.

A szóvivő, Egyházi Nikoletta elmondta: a kisfeszültségi hibák elhárítása, a megsérült villanyvezetékek és oszlopok javítása vasárnapig is elhúzódhat, a szakemberek pedig a késő esti órákban és vasárnap is dolgoznak az áramszolgáltatás visszaállításán.

Vas megyében még 600 középfeszültségű hiba elhárításán dolgoznak, Győr-Moson-Sopronban és a Zalában ezeket a hibákat már kijavították. A kisfeszültségű hálózaton történt sérüléseket csak a középfeszültségű hálózat helyreállítása után tudják elvégezni.

Az  E.ON szombat esti tájékoztatása szerint több településen nincs közvilágítás, elsődleges céljuk azonban, hogy minden fogyasztónál legyen áram, és csak ezután tudnak foglalkozni az utcák és terek világításával.

A szolgáltató szakemberei, és az alvállalkozók együttműködve a katasztrófavédelemmel továbbra is teljes létszámban a hiba elhárításán dolgoznak. A munkájukat nehezíti, hogy a viharban a kisfeszültségű hálózatoszlopok is széttörtek, az orkánerejű szél szétszaggatta a vezetékeket, amelyek javítása hosszabb időt vesz igénybe.