Lesz közös ellenzéki jelölt Győrben, szerdán árulják el a nevét

2019.12.02. 21:18 Módosítva: 2019.12.02. 23:51

Egyezségre jutottak az ellenzéki pártok, amik végül közös jelöltet indítanak Győrben az időközi választáson, ám a jelölt nevét csak szerdán árulják el, mondta Nemes Balázs, a Momentum szóvivője a Klub Rádió Esti gyors című műsorának hétfői adásában. A közös jelölt állítása egyben azt is jelenti, hogy nem lesz előválasztás.

November végén vált biztossá, hogy a Győrben az októberi választáson Borkai Zsolt ellen induló Glázer Tímea másodszorra már nem fut neki a győri polgármesteri posztért folyó küzdelemnek. Azt nem tudni, hogy a Fidesz kit indít majd az időközi választáson, de úgy tudni, hogy Dézsi Csaba András kardiológus, helyi fideszes önkormányzati képviselő lehet a befutó.

Győrben a várost 2006 óta irányító Borkai Zsolt szerezte meg a 2019-es választásokon a polgármesteri posztot, még a röviddel a választások előtt kirobbant botránya ellenére is. Borkai a többszöri újraszámolás után megnyert választás után pár nappal közölte, hogy kilép a Fideszből, és függetlenként irányítja tovább a várost, ám végül az eskütétel utáni napon lemondott a posztjáról.

Az új választás időpontja január 26. lesz.