Meg akarta öletni volt feleségét Ágfalván, de a bérgyilkos inkább lebuktatta

2019. december 2., 18:23

Szerző:

Tagadja a bűnösségét az a férfi, aki a vád szerint bérgyilkossal akarta megöletni a feleségét a Győr-Moson-Sopron megyei Ágfalván.

A nem jogerős ítélet szerint a férfi 62 millió forintot követelt a vagyonjogi perükben volt feleségétől. A kiszemelt személyt először arra kérte, hogy megbízási díj fejében hajtsa be a nőtől a pénzt, majd arra, hogy rabolja ki az asszonyt, aztán pedig arra, hogy rablógyilkosságot kövessen el, végül arra, hogy ha utóbbit nem csinálja meg, akkor szerezzen egy olyan embert, amki véget a volt nejével - írja a 24.hu.

Többször is adott 5-10 ezer forintot a bűncselekménybe látszólag beleegyező bérgyilkosnak, de az elmondta a nőnek, hogy mit tervez a volt férje. Ezután elmentek a rendőrségre, és a nő feljelentést tett.

A férfi végig kitartott amellett, hogy nem akarta megöletni a nőt. Ez azonban nem hatotta meg az ügyészséget. Az elsőfokú ügyész a büntetés súlyosítása végett fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség is fenntartott.

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete mindenben törvényes és megalapozott, kivéve a büntetést, mert az enyhe, s a büntetési tétel középmértékétől jóval elmarad. Álláspontjuk szerint ez a büntetés még a büntetési tétel alsó határát sem számottevően meghaladó, noha a férfi erkölcsileg is mélyen elítélendő cselekedetre vetemedett, hiszen minősített emberölés elkövetésére hívta fel a tanút.