Baseballütővel verte a kamionos az őt megállító közutast

2019.11.12. 17:43 Módosítva: 2019.11.12. 20:20

Baseballütővel ütött egy kamionos egy közutas dolgozót Szikszónál, amiért az megállította egy szabálytalan előzésnél, írja a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az erről szóló bejegyzés szerint az eset még október elején történt. Szikszónál jelzőőrös forgalomirányításra volt szükség, amikor a tilos jelzés ellenére egy kamionos megpróbálta kielőzni az álló sort. Erre a jelzőőr, Tamás a kamion elé lépett, hogy megakadályozza a szabálytalan előzést. 

A sofőr erre lehúzta az ablakot, kezébe vett egy baseballütőt, és azzal kezdte verni a jelzőőrt. Amikor egy munkatársa a segítségére sietett, a poszt szerint a sofőr kis híján fellökte a férfit a kamionnal. A helyszínre ezután rendőrt hívtak.

A Közút szerint az eset másnapján munkatársuk lánya egy cetlivel búcsúzott munkába induló apjától:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szomorú, meghökkentő eset történt a minap munkatársainkkal. 😔 A szikszói mérnökség dolgozói október elején jelzőőrös forgalomirányítás közben összetűzésbe keveredtek egy kamionsofőrrel. A tilos jelzés ellenére a kamionos megpróbálta kielőzni az álló sort, mire jelzőőrünk, Tamás, a jármű elé lépett, hogy a szabálytalan előzést megakadályozza. A kamionos az ablakot lehúzva egy műanyag baseballütővel verni kezdte Tamást. Géza, a brigádvezető társa segítésére sietett, mire a sofőr kis híján fellökte őt az kamionnal. Az eset rendőri intézkedést vont maga után és bár kollégáink szerencsésen megúszták az esetet nemcsak bennük, családjukban is mély nyomot hagyott. Géza 11 éves kislánya másnap ezzel a kis üzenettel búcsúzott munkába készülő édesapjától. 🧡 Az utakon dolgozó kollégáink minden esetben az autósok kényelméért, az utazás színvonalának javításán dolgoznak. Nem ellenségek és nem is útakadályok. Családapák, férjek, fiúk, hús-vér emberek, akik csupán a munkájukat végzik. 👷‍♂️🧡 #magyarkozut #biztonsagunkazonkezebenvan

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés,

Egy október végi felmérés szerint tízből kilenc közutas dolgozót ért már valamilyen verbális vagy fizikai támadás a munkája során. 1480 dolgozó töltötte ki a kérdőívet, aminek az összesített eredménye nagyon szomorú képet fest a magyar autósok figyelmetlenségéről és türelmetlenségéről. Ebből az derült ki, hogy 2000 óta 17 közutas szakember halt meg a munkaterületen autósok miatt, az autópályákon pedig szinte hetente éri baleset az ott dolgozókat. 

Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget is, akik azt írták: "Az alábbi ügyben az Encsi Rendőrkapitányság folytat büntetőeljárást garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt, amely eljárásban kollégáim a gyanúsítottat már kihallgatták."

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport