Nem veszik át a veszélyes hulladékot Budapesten

2019.11.08. 16:10
Extrém mennyiség érkezett festékhulladékból és növényvédőszerből, megteltek a hulladékudvarok.

Lomtalanítunk és abba futottunk bele, hogy a festékmaradékot és más, veszélyes hulladékot (lakk, fugázó anyag, gyomirtó, stb.) nem tudtuk leadni az FFK hulladék udvarában. 

- írja olvasónk.

Az FKF emberei azzal küldték el őket, hogy azért nem tudják átvenni a veszélyes hulladékot, mert a kezelő alvállalkozóval megszűnt a szerződés, és még nem újították meg. Nem tudták nekik megmondani, hogy ez meddig lesz így. 

Megkerestük Fővárosi Közterület-fenntartót Zrt.-t, ahol elmondták, hogy a fokozott lakossági érdeklődés kapcsán, az elmúlt időben a veszélyes hulladékokból beérkezett extrém mennyiségek miatt az érintett két hulladékudvar (XXII. Nagytétényi út 335, XV. Károlyi Sándor u. 166.) kapacitása valóban megtelt. Így a festékhulladék és növényvédőszer átvétele átmeneti ideig szünetel.  

Hozzátették: a begyűjtött anyagfajták tekintetében élő szerződéssel rendelkeznek, az érintett telephelyekről a szükséges szállításokat megrendelték. Ez azt jelenti, hogy egy-két héten belül a szolgáltatás változatlan formában folytatódik, addig hulladékudvari leadás kapcsán kérik ügyfeleink szíves türelmét.

Mint kiderült, nemcsak a festékhulladék és növényvédőszer átvétele szünetel, hanem sok helyen a gumié, a hungarocellé, és a fáradt olajé is.