A budaörsi Fidesz szerint Wittinghoff Tamásnak is követnie kell Borkai Zsolt példáját

2019.11.08. 15:02 Módosítva: 2019.11.08. 17:05

A Fidesz budaörsi elnöksége szerint Wittinghoff Tamás polgármesternek is követnie kellene Borkai Zsolt példáját, és le kellene mondania - írja az MTI. Wittinghof Tamás a támadásra azzal reagált, hogy a kampány és az önkormányzati választások véget értek, a választók 71,65 százaléka bizalmat szavazott neki, de a budaörsi Fidesz-KDNP mégis folytatja azt a mocskos kampányt, amelyet a választók döntő többsége voksaival elítélt. 

Czuczor Gergely, a Fidesz budaörsi elnöke  közleményében azt írta: Győr megválasztott polgármestere, Borkai Zsolt lemondott tisztségéről, mert nem tudja méltó módon ellátni városának képviseletét. Méltatlanná válásának hátterében a polgármesterről még a választási kampányban előkerült és a média által felkapott szexvideó áll. Miután hasonló helyzetbe került Budaörs polgármestere, a helyi Fidesz szerint neki is ugyanezt kellene tennie. 

Mint megírtuk, az önkormányzati választás előtti kampányban Budaörsön postaládákba dobták be azokat a szórólapokat, amelyeken egy pornóoldal linkje szerepelt. A linken egy Wittinghoff Tamásról titokban készült szexvideó volt látható. Az évekkel ezelőtt készített felvételen a családos polgármester egy szőke nővel szexelt. Wittinghoff feljelentést tett, és azt nyilatkozta: a felvételen nem egy prostituált látható, hanem egy masszőrnő csábította el, az aktust pedig szándékosan, titokban rögzítette valaki, hogy zsarolni tudja őt. Wittinghoff azt nyilatkozta, családja erről már rég tud, velük ezt tisztázta, és mellette állnak.

"Lehetetlen helyzet, hogy a szexbotrányba keveredett városvezető mutasson példát a budaörsieknek, vagy ő képviseljen bennünket ország-világ előtt. Nem hagyhatjuk, hogy az erkölcsi züllés és a polgármester méltatlan helyzetéről legyen hírhedt Budaörs"  - írta közleményében a budaörsi Fidesz elnöke. 

Czuczor Gergely  szerint Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere morálisan és politikailag megbukott, hazugságaival, támadó fellépésével, mesterkedéseivel sem tudja elleplezni a tényt, hogy méltatlanná vált Budaörs képviseletére. Czuczor Gergely  arra kéri a budaörsi politikai szereplőket, társadalmi és civil szervezeteket, egyházakat, hogy határozottan álljanak ki a település erkölcsi megújulásáért. 

"Az önkormányzati választások október 13-án lezajlottak. A kampány majdnem egy hónapja véget ért. A budaörsiek véleményt mondtak a két polgármesterjelölt eddigi teljesítményéről.Engem nagyobb arányban választottak meg, mint öt évvel ezelőtt – a szavazatok 71,65 százalékával –, míg ellenfelem 28,35 százalékot kapott" - írta válaszközleményében Wittinghoff Tamás. A polgármester szerint a budaörsi Fidesz-KDNP mégis folytatja azt a mocskos kampányt, amelyet a választók döntő többsége voksaival elítélt.

"Ha eddig lettek volna kétségeink afelől, hogy kiknek az érdekében követtek el súlyos törvénysértéseket is a kampány során, akkor ezeket a kételyeket a Fidesz-KDNP mai sajtótájékoztatója végképp eloszlatta. Az említett ügyekben büntetőeljárások vannak folyamatban. Bízom benne, hogy a hatóságokat nem fogja befolyásolni, hogy a budaörsi Fidesz-KDNP az ügy lényegéről – a bűncselekmények elkövetéséről – igyekszik elterelni a figyelmet." - olvasható a budaörsi polgármester közleményében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport