Hűtlen kezelés miatt az LMP feljelentést tesz Hosszú Katinka cége és a Duna Aréna ügyében

2019. november 8., 14:47

Szerző:

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mert a gyanú szerint Hosszú Katinka klubja, az Iron Aquatics, gazdasági tevékenység keretében, ingyenesen használhatta a Duna Arénát. A megismert tények azt mutatják, hogy az üzemeltető Bp2017 Kft.-nek nem volt az uszodára vonatkozó bérleti szerződése az Iron Corporation Kft.-vel. Ez felveti a gyanút, hogy a többi piaci szereplővel ellentétben Hosszú klubja a létesítményt ingyenesen, gazdasági tevékenység keretében használhatta.

Fotó: fina-budapest2017.com

A 24.hu számolt be arról, hogy semmilyen Iron Corporation Kft.-vel kötött szerződés nem szerepel azon a listán, amelyet hosszú huzavona után a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. adott át a portálnak. Az egyedüli szerződés, amelyik szerepel a listán, egy 25 millió forintos reklámszerződés az akkor még Hosszú Katinka és edzője, férje Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporationnel. Vagyis az Iron Aquatics pénzt kapott az állami cégtől.

A 24.hu-nak végrehajtóval kellett megjelennie a Bp2017 székhelyén, hogy megkapja a szükséges dokumentumokat. Két és fél éves harc ért véget ezzel, a Bp2017-re eddig közérdekű adatigénylés, NAIH-jelentés és bírósági ítélet sem hatott.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.