Édesanyja DNS-ének segítségével azonosították az óbudai gyilkosság 18 éves áldozatát

2019.10.09. 15:28

Hajléktalanok éltek abban a romos óbudai irodaépületben, ahol két hete egy fiatal nő holttestét találták meg. A 18 éves lányt napokkal korábban 27 éves barátja olyan súlyosan bántalmazta, hogy belehalt sérüléseibe.

A nő holttestét egy füvet nyíró férfi fedezte fel  a Ladik utca üresen álló épületében még szeptember 28á-án, miután kopácsolást hallott a ház felől. A férfi először a telek tulajdonosának szólt, aki aztán a mentőket és a rendőröket hívta.

A lépcsőfeljáróval szemben lévő helyiségben két matracot, ételmaradékokat, rezsót és hulladékot találtunk. A talaj átvizsgálásakor kitépett hajszálakra bukkantunk, amik hasonlítottak az áldozatéra, az ajtón pedig vérnyomok utaltak a bűncselekményre

– mondta a Zsaru magazinnak Sas Tamás őrnagy, a BRFK II. életvédelmi alosztályának vezetője.

A nyomozók szerint az áldozatot a folyosón keresztükl húzták át abba a szobába, ahol végül megtalálták. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a lányt valamilyen eszközzel bánthatták és legalább 10-12 napja halott lehetett, amikor a holttestét felfedezték. Azonosítása azért is volt nehezebb, mert nem voltak nála iratok.

A rendőrök a helyszínelésnél viszont több telefonkártyát és egy összetört telefont is találtak, ami a lány mostohaapjáé volt.

Végül édesanyja DNS-mintájának segítségével azonosították.

A rokonok vallomásai szerint a lány néhány hónappal a gyilkosság előtt ismerkedett meg a 27 éves férfival, aki miatt abbahagyta a tanulást, elköltözött otthonról és Sz. Tamás élettársa lett.

A rendőrség a gyilkosságot egy igazoltatás után kötötték össze a férfival, akit szeptember 24-én Budapesten igazoltatták, de mivel hamis adatokat diktált be, ezért előállították a XIII. kerületi rendőrkapitányságra. Itt derült ki, hogy Sz. Tamást lopás és magánlaksértés miatt körözte a Tatabányai Járásbíróság.

Kihallgatásakor beismerte, hogy ismerte a lányt és azt is, hogy járt a helyszínen, de kitartott amellett, hogy nem bántotta. A poligráfos vizsgálaton viszont megbukott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport