Az északi partra vezető lejárótól folytatják az M7-es felújítását

2019.09.11. 11:44 Módosítva: 2019.09.11. 13:06

Megkezdődik az M7-es felújításának harmadik szakasza szombaton. A 90-es kilométertől a 96-os kilométerszelvényig lezárják a Letenye felé vezető oldalt, és átterelik a forgalmat a szembesávba, íja a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ez kb. a Balatonvilágos felé vezető elágazás kezdete.

A magyar közút szerint a felújítás tavaly ősszel kezdődött az autópálya Letenye felé vezető oldalán. A 90-es és a 111-es kilométerszelvények között egy 20 kilométeres szakaszt érintő felújítási munka harmadik, befejező üteme a nyári turisztikai szezont követően 2019. szeptember 14-én indul el.  A munkálatok a tervek szerint a téli üzemeltetési időszakig, vagyis november közepéig tartanak, írja a közútkezelő.

A több mint nettó 3,4 milliárd forintból felújított szakasz első ütemében a 102-es és 111-es kilométerszelvények között végezték el a munkálatokat, illetve a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométerszelvényeknél lokális javítási munkákat láttak el a szakaszokon található hidaknál. A második ütemben a 96-os és a 102-es kilométerszelvények közötti szakaszon újult meg a pálya.

A hétvégén a 90-es és a 96-os kilométerszelvények közötti szakaszon kezdik el a sávelhúzásos terelés kiépítését.  Az M7-es autópálya balatonvilágosi szakaszának felújítását az előző két ütemhez hasonlóan az érintett pályaoldal lezárása mellett végzi majd a kivitelező, vagyis a Letenye felé vezető oldal a 90-es és a 96-os kilométerszelvények között lesz lezárva, a forgalom pedig a Budapest felé vezető oldalon haladhat majd. A Letenye irányába közlekedők a terelt szakaszon a főváros felé vezető oldal belső sávján haladhatnak, míg Budapest felé a külső és leállósávot használhatják az autósok. A munkálatok a tervek szerint a téli üzemeltetési időszakig, vagyis november közepéig tartanak, írja a közútkezelő. Kérik, hogy arrafelé mindenki vezessen óvatosan.