Vadkenderültetvényeket számolt fel a rendőrség Békés megyében

2019.07.21. 07:33

Az akció július 19-én este kezdődött és másnap délelőttig tartott 15 helyszínen, öt rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak és bűnügyi technikusainak részvételével.

Kondoroson, Békéscsabán, Békésszentandráson magánházakat, termőföldeket, vízparti külterületi részeket kutattak át, és összesen több száz tő, a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kender növényt találtak. Volt olyan helyszín, ahol néhány tövet, máshol több mint 300 növényt foglaltak le.

Kondoroson a rendőrök egy, a növények nevelésére, termesztésére kialakított, az ideális hőmérsékletet, páratartalmat és fényviszonyokat biztosító berendezésekkel felszerelt helyiséget is találtak. Összességében több száz, szabadföldben és cserépben nevelt kendert foglaltak le, amelyek hatóanyag-tartalmát a nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértővel vizsgáltatják meg.

A házkutatásokkal egy időben a rendőrök kábítószer birtoklás gyanúja miatt 12 férfit és két nőt állítottak elő. Közülük négy kondorosi férfit, akik termesztették, előállították, másoknak átadták a kábítószer gyanúját keltő anyagot, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya őrizetbe vett, írja a rendőrség.