Lázár Jánost kérte fel a hódmezővásárhelyi Fidesz a polgármester-jelöltségre

D MTZ20180503001
2019.06.20. 18:29

Azután, hogy Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármesterének legutóbbi kihívója, Hegedüs Zoltán bejelentette, hogy az idei, őszi önkormányzati választáson már nem fog indulni, most a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke jelentette be a Promenádnak adott interjújában, hogy

Lázár Jánost kérik fel, hogy vállalja a polgármester-jelöltséget.

Egészen pontosan úgy fogalmazott:

Nagyon rég óta és nagyon sokat beszélgettünk már erről a tagság és a támogatóink körében. A múlt heti tisztújító ülésen arra jutottunk, hogy végre nyíltan is kimondjuk, amit mindannyian gondolunk, és azt az embert kérjük fel a jelöltségre, aki képes a várost kihúzni a legmélyebb gödörből is, és ismét fejlődő pályára állítani. A javaslatunk egyszerre nevezhető meglepőnek és magától értetődőnek. Megvitattuk a kialakult helyzetet és száz százalékos konszenzus alakult ki abban, hogy Lázár Jánost kérjük fel, vállalja a polgármester-jelöltséget.

Hogy miért esett éppen Lázár Jánosra a helyi Fidesz választása, arról Havasi Katalin azt mondja az interjúban, 

A város élére olyan ember kell, akinek vannak elképzelései, tud és akar is a városért dolgozni és képes eredményeket elérni, mert egy városvezető dolga nem az, hogy politizáljon, hanem, hogy építse, fejlessze a városát. Lázár János személye, munkája ebben megkérdőjelezhetetlen. Sokak szerint a város legjobb polgármestere volt, és abban is biztosak lehetünk, hogy az elmúlt évek tapasztalataival felvértezve a korábbiaknál is jobb városvezető lenne.

Havasi szerint Lázár János a felkérésre nyitottan reagált, de egy kis időt kért. A helyi fideszes vezető szerint azonban a miniszter egészen biztosan jó döntést fog hozni, olyat, ami a város érdekeit szolgálja. (Via Promenad.hu, via 444.hu)

Borítókép: Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter érkezik a Fidesz-frakció zárt alakuló ülésére a Képviselői Irodaházhoz 2018. május 3-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán