Rendőrségi engedéllyel távozhatott a Viking Sigyn

D  CC20190610012
2019.06.11. 19:45

A BRFK szakértők bevonásával a menetrend szerint Magyarországra érkező Viking Sigyn szállodahajón 2019. június 10-én Visegrádon újabb szemlét tartott. Hibát az első szemle során sem vétettek a rendőrök. A Viking Sigyn távozására kiadott engedély jogszerű és szakszerű volt, az semmilyen negatív hatást nem gyakorolt a további eljárás menetére. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb tájékoztatást nem kívánunk adni.

– válaszolt a BRFK a hvg.hu levelére, amiben a lap azt feszegette, hogy nem befolyásolta-e a munkát, hogy a baleset után nem sokkal a hajó elhagyta Magyarországot.

2019. május 29-én este felborult és másodpercek alatt elsüllyedt a Hableány nevű sétahajó a Parlamentnél, miután összeütközött a Viking Sigyn nevű nagy szállodahajóval. A sétahajón 33 dél-koreai és a 2 fős magyar személyzet utazott. Aznap hét túlélőt találtak. A Dunában 9 méter mélyre süllyedt roncsot az erős sodrás miatt a búvárok napokig nem tudták megközelíteni.  Szöul tisztviselőket küldött Magyarországra, és a külügyminiszter is ideutazott. 2019. június 11-én kezdték meg a roncs kiemelését, amelyben további áldozatokat találtak. A kiemelésről készült cikkünket itt lehet elolvasni.

A Viking Sigyn hajó a baleset másnapján elhagyta Budapestet, és folytatja útját Németországba. majd nem sokkal később visszafordult. A koreai sajtó szerint lefestették az hajótest azon részét, ahol a baleset nyomai látszódtak.

Borítókép: A balesetben részes, Magyarországra visszatérő Viking Sigyn szállodahajó a visegrádi hajóállomáson 2019. június 10-én. MTI/Cseke Csilla

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport