Dél-Korea miniszterelnöke köszönetet mondott a magyar kormánynak

2019.06.11. 17:32

A dunai hajóbaleset kapcsán levélben köszönte meg Orbán Viktor miniszterelnöknek a részvétnyilvánítást, egyben köszönetet mondott a magyar kormány támogatásáért és együttműködéséért Lee Nakjon dél-koreai kormányfő, írja az MTI.


"A tragikus baleset mélyen megrendítette a koreai népet. Fogadja köszönetemet a magyar kormány által eddig nyújtott aktív támogatásért és együttműködésért" - írta Nakjon.

Hozzátette: a balesetben eltűnt személyek utáni kutatási és mentési munkálatok során tanúsított kitüntetett figyelem és támogatás nagy vigasztalást és reménységet jelentett a koreai kormánynak és népnek.

"Őszintén remélem, hogy a válsághelyzet együttes legyőzése által a két nemzet barátsága és a kölcsönös bizalom még inkább erősödni fog" - zárta levelét Dél-Korea miniszterelnöke.

2019. május 29-én este felborult és másodpercek alatt elsüllyedt a Hableány nevű sétahajó a Parlamentnél, miután összeütközött a Viking Sigyn nevű nagy szállodahajóval. A sétahajón 33 dél-koreai és a 2 fős magyar személyzet utazott. Aznap hét túlélőt találtak. A Dunában 9 méter mélyre süllyedt roncsot az erős sodrás miatt a búvárok napokig nem tudták megközelíteni.  Szöul tisztviselőket küldött Magyarországra, és a külügyminiszter is ideutazott. 2019. június 11-én kezdték meg a roncs kiemelését, amelyben további áldozatokat találtak. A kiemelésről készült cikkünket itt lehet elolvasni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport