A Fidesz listavezetője elfoglalt volt interjút adni

2019.05.23. 14:16

A Fideszén kívül az összes párt EP-listavezetőjével olvashattak hosszabb interjút az Indexen az elmúlt napokban. Trócsányi Lászlót is megkerestük természetesen május elején, ám az Igazságügyi Minisztériumtól ezt a választ kaptuk május 6-án:

Trócsányi László miniszter úr sűrű programjára és elfoglaltságaira való tekintettel, kérésének nem tud eleget tenni.

Sajnáljuk, hogy a fideszes listavezetőnek nem jutott ideje arra, hogy a leglátogatottabb magyar internetes újság olvasóinak is elmondja az álláspontját az aktuális közéleti és politikai történésekről és az európai terveiről. Trócsányit végül az egyik lakossági fóruma után szólítottuk meg, ahol pár percben így válaszolt a kérdéseinkre.

Ami a többi listavezetőt illeti: az elmúlt napokban nyolc interjút olvashattak a parlamenti képviselettel rendelkező és nem rendelkező pártok listavezetőivel.

  • Gyöngyösi Márton (Jobbik) annyit mondott arról, melyik pártcsalád frakciójához csatlakozna, hogy oda nem ül, ahová Orbán.
  • Döme Zsuzsanna (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) azt mondta a párt terveiről, hogy a magyar nyelvet tennék kötelezővé az Európai Unióban, és bevezetnék az összeurópai sziesztát.
  • Vágó Gábor (LMP) arról beszélt, hogy egy mandátumot biztos szerez a párt, mert bízik abban, hogy honorálják a választók, hogy a klímaváltozást tették a kampányuk fókuszába.
  • Tóth Bertalan (MSZP) arról beszélt, hogy az ellenzéki összefogás hiányában a Fidesz győzni fog, de ő hisz és harcol a szociális Európáért.
  • Thürmer Gyula (Munkáspárt) arról beszélt, hogy a Fidesznél is hamarabb mondták migránsellenes, nemzeti öntudatos programpontjaikat, a kormánypárttal pedig leginkább az a baj, hogy kevés a demokratikus fórum. 
  • Cseh Katalin (Momentum) azt mondta, azért küzd, hogy az uniós forrásokat fordítsa Magyarország végre azokra, akiknek az EU szánta: a magyarokra. 
  • Toroczkai László (Mi Hazánk) elárulta, hogy a Nemzeti Légiót bevallottan azért hozták létre, amiért anno a Jobbik a gárdát, hogy berepítse a pártot a parlamentbe. 
  • Dobrev Klára (DK) pedig azt mondta, hogy nem a miniszterelnökségen jár az esze, az EP-képviselőséget, az Európai Egyesült Államok építését és a magyar érdekek európai érvényesítést is elég nagy feladatnak tartja.

A fenti interjúkat azért készítettük, hogy segítsük a tájékozódást a vasárnapi voksoláshoz. Utána pedig - kis idő múlva - természetesen megkérdezzük majd az érintetteket, mennyit sikerült valóra váltani az elhangzott ígéretekből, és mit látnak másként.