Budapesten járt Jason Momoa, posztolt is egy fotót az Országházzal a háttérben

2019. május 11., 13:25

Szerző:

Magyarországon forgatják a Dűne új változatát, a film szereplői pedig nyilván szakítanak időt arra, hogy körülnézzenek Budapesten. ezt tette Jason Momoa, a Trónok harca Khal Drogója és az Aquaman címszereplője is, aki nemrég az Instagramon posztolt egy képet az Országházzal a háttérben. Ami a kísérőszöveget illeti, úgy tűnik, a hawaii származású színész a szívébe zárta azt a turista családot, amellyel megállt a felvétel kedvéért – hawaii nyelven, az ohana (család) szóval említi őket –, és amúgy is szeret mindenkit.

A Dűnének ez lesz a harmadik változata David Lynch 1984-es filmje és egy 2000-es, háromrészes minisorozat után. Rendezője, Denis Villeneuve azt mondta róla, azt a Star Wars-filmet akarja megrendezni, amelyet soha nem látott, már csak azért is, mert a Stars Wars rengeteg ötletet csent el a Dűne-regényfolyam szerzőjétől, Frank Herberttől. – Ha úgy vesszük, a Dűne Star Wars felnőtteknek – nyilatkozta a rendező.

17:13

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

2024. április 11., 11:02

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.