Bombaszakértővel hatástalanítja a részeg sofőrt a rendőrség húsvét előtti videójában

2019. április 15., 10:02

Szerző:

Csak tavaly Magyarországon 27 801 esetben jeleztek ittasságot a közúti ellenőrzéseken. A police.hu közleménye szerint ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ennyi időzített bomba veszélyeztette mások életét Magyarország útjain.

A rendőrség ezért húsvét előtt videóban is felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Ebben az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője műszerészként hatástalanítja az éppen lekapcsolt részeg sofőrt.

A rendőrség közölte azt is, hogy 2018-ban 1425 balesetet okoztak ittas állapotban közlekedők, ami az összes közúti közlekedési baleset 8,5%-át tette ki. 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.