Döglött mókust kötözött valaki a fára egy miskolci társasháznál

2019. április 15., 09:53

Szerző:

Rákötöztek egy döglött mókust egy fa törzsére egy miskolci társasház előtt – írja a Bors a Mályi Természetvédelmi Egyesület közlése alapján.

- „Már halott volt, de nem tudni, hogy ő kínozta e meg van már holtan kötötte ki a mókust. Minden esetre rendőrt hívtunk akik nem sokkal utána kis is jöttek a helyszínre. Adatfelvétel stb. és mivel az ott lakók tudták ki volt a tettes így azzal is beszéltek a rendőrök. A rendőrség kérésére a mókust el fogjuk Debrecenbe juttatni hatósági állatorvosi boncolásra, hogy megállapítható e állatkínzás vagy természetes halált halt a mókuska. Az elkövető az ott lakók szerint egy elmebeteg aki miatt több ügy is folyik jelenleg” - írta az egyesület Facebookon. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.