Vasárnapra elérjük a 20 fokot is

2019.03.14. 11:28

A hét elejei hűvösebb napok után a hét második felében enyhülés, de továbbra is szeles idő várható, vasárnap már több helyen elérjük a 20 fokot - olvasható az Időkép.hu hétvégi előrejelzésében. 

A délnyugatira forduló áramlással egyre enyhébb, kezdetben nedvesebb, majd szombat délutántól szárazabb légtömegek érkezése valószínű, így a 3 napos hétvégén egyre magasabbra emelkedik a hőmérséklet, és vasárnapra elérjük a 20 fokot is - írják.

Március 15. hajnalán többfelé várható eső, napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, de elszórtan egy-egy zápor továbbra is kialakulhat. Délután nyugat felől egy melegfront hatására újabb felhősödés kezdődik, este nyugaton ismét csapadékosra fordul az idő. A nyugati-északnyugati szél sokfelé erős, a Dunántúlon viharos lehet. Megkezdődik a felmelegedés, délután 9-15 fokot mérhetünk.

Szombat hajnalban, reggel ismét több helyen kell készülni esőre, majd napközben az esőfelhők északkelet felé távoznak, délután délnyugat felől csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet. A nyugatias szelet élénk, többfelé erős lökések kísérhetik. Napközben délen, délnyugaton már elérhetjük a 15-20 fokot, máshol még 9-14 fok lehet jellemző.

Vasárnap is többfelé szeles lesz, a déli-délnyugati irányú légmozgás főként a Dunántúlon erősödhet meg nagy területen, de országszerte napos, száraz időre van kilátás, tovább erősödik a nappali felmelegedés, többfelé elérjük a 20 fokot, sőt, délen 21-22 fok is lehet.