Orbán Viktor átadta egy bátor magyar vállalkozó búzakeményítő üzemét

51638592 10156834419091093 8024015489032257536 o
2019.02.11. 15:32 Módosítva: 2019.02.11. 15:34

"Jó, ha nem csak számokból tudom, de láthatom is, ahogy épül Magyarország" - mondta Orbán Viktor egy visontai búzakeményítő üzem avatásán. A kormányfő hangsúlyozta:

sok ilyen vállalatra lesz szükségünk a jövőben, bátor és vállalkozószellemű cégekre, amelyek a hazai fejlesztés és innováció éllovasaivá válhatnak.

Orbán "magyar élelmiszeripar újabb mérföldkövének" nevezte az üzemet, amellyel "egy teljesen más dimenzióba léphet a gabonafeldolgozás az országban." Orbán számára különösen fontos, hogy a tehetséges magyar vállalkozó gyára évi 250 ezer tonna magyarországi GMO-mentes búzát fog feldolgozni "világszínvonalú, környezetbarát technológiával, hulladékmentesen".

Érthető, hogy a kormány 6,2 milliárd forint támogatást adott a 33 milliárdos beruházásba. 

A vállalkozó is megszólalt

Az avatáson megszólalt a bátor, vállalkozó szellemű beruházó, az innováció éllovasa, Mészáros Lőrinc is.

Mészáros Lőrinc az üzemét "innovatívnak, intelligensnek, környezetbarátnak, 21. századinak" nevezte. Elmondta, hogy a gyárnak a szomszédos Mátrai Erőmű biztosít energiát. A Mátrai Erőmű egyébként szintén a bátor és vállalkozó szellemű Mészáros Lőrinc tulajdona. Az erőmű felügyelő bizottságát pedig egy fiatal magyar tehetség, Mészáros Beatrix vezeti, aki Mészáros Lőrinc lánya

Mészáros Lőrinc az ünnepségen reményét fejezte ki, hogy a búzakeményítő gyár nagy sikereket fog elérni. Az üzemben a búzát komponenseire bontják szét, és minden értékes alkotóelemét feldolgozzák.

Kikapcsolódásul egy vicc teljesen más témában

A cég vezérigazgatója behívja az egyik fiatal alkalmazottját.

- Ön alig egy éve dolgozik vállalatunknál. A postázási részlegen kezdte, aztán röpke két hét alatt átkerült az értékesítésre. Egy hónap múlva már területi képviselő lett. Alig fél év után kinevezték az értékesítés vezetőjének. Most pedig a vezérigazgató-helyettesi posztot is elérte.

- Köszönöm! - feleli az alkalmazott.

- Köszönöm? Ez minden, amit egy ilyen hatalmas ajánlatra tud mondani?!

- Jó, akkor köszönöm, apa!

(Borítókép: Orbán Viktor Facebook oldala)