A Figyelő Szijjártó Pétert választotta a 2018-as év emberének

2019.01.09. 08:50

Szijjártó Pétert választotta a 2018-as Év emberének a Figyelő szerkesztősége

– írta szerdán a kormánypárti hetilap szerkesztőségünknek is eljuttatott közleményében. Az indoklás szerint a Figyelő a díjjal „a Szijjártó Péter fémjelezte külpolitikai fordulatot ismeri el":

A külgazdasági és külügyminiszter ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere, a magyar modell a világ számára is érthetővé vált, ráadásul egyre többen csatlakoznak a magyar állásponthoz.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A Figyelő Szijjártó Pétert választotta a 2018-as év emberének

Az indok az ellentmondást nem tűrő kiállás, a magyar modell megértetése a világgal.

2859 · Jan 09, 2019 08:50am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Az alkalomból a Figyelő egy exkluzív interjút is készített Szijjártóval, ami a csütörtökön megjelenő lapszámban lesz olvasható. A Figyelő szerkesztősége negyedik alkalommal ítélte oda az Év Embere díjat, a tavalyi győztes Matolcsy György volt.

A világ vezető magazinjai egyébként minden évben szükségét érzik annak, hogy megválasszák azt az embert, akinek legnagyobb hatása volt a világ történéseire. A leghíresebb ilyen listát jegyző Time magazin idén nem egy embert, hanem emberek egy csoportját emelte ki, méghozzá azokat az „őröket", akik világszerte komoly személyes kockázatot vállalva fel merik tenni a kényes kérdéseket, szembesítik a kormányokat saját kétes ügyeikkel.