Kisebbek az adagok, ezért olyan olcsó a miniszterelnöki menza

2019.01.08. 17:46 Módosítva: 2019.01.08. 18:31

Az apró adagokkal magyarázza a Miniszterelnökség, hogy a Gundel étterem meglepően alacsony árakon kínál ételeket Orbán Viktor új munkahelyén, a Karmelita kolostorban. A közlemény, amely hangulati elemként "üzemi konyhaként" emlegeti a menzát, azt írja: 

Az önkiszolgáló menza nem étterem. Az üzemi konyha kínálatában kisebb adagokat szolgálnak fel és az ételkínálat is korlátozott.

Megjegyzik ugyanakkor, hogy a Parlament éttermében is hasonlóan nyomott árakon étkezhet a kormánypárti és az ellenzéki politikus: "A Karmelita hivatali étkezője hasonló árképzéssel dolgozik, mint a parlamenti képviselők étkeztetését ellátó Országház Étterem, ahol egy kétfogásos menü ára 780 forint."

karmelita menza-800x600
Fotó: Miniszterelnökség

Ahogy arról beszámoltunk, a Gundel Étterem kapott megbízást arra, hogy a budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltesse. Kiderült, hogy az étterem menü 850 forint, amiben füstös csülkös bableves és káposztás tészta van, a B menüben ugyanennyiért cézársaláta pirított jércemellel és rántott pulykamell sült burgonyával van benne. A főételek között nincs olyan, ami 900 forintnál drágább lenne. A desszertek között egy somlói galuska mindössze 260 forintért szerepel a listában.

A somlói galuska a Gundel nem kormányzati alkalmazottak számára is nyitott egységében egyébként 2700 forintba kerül. A helyzetet grafikon segítségével értelmezheti.

Bérleti díj alapján választották a Gundelt

A közlemény kiemeli, hogy a Gundelt nyilvános pályázaton választották ki. "Az értékelés legfontosabb szempontja a megajánlott bérleti díj összege volt. A nyertes pályázó havi 2.54 millió forint bérleti díjat ajánlott."