Vádat emeltek az autós ellen, aki miatt meghalt egy gyalogos

2019.01.08. 09:05 Módosítva: 2019.01.08. 09:05

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 50 éves férfival szemben, akinek súlyos közlekedési szabályszegése vezetett egy járókelő halálához Gyöngyösön.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi 2018. március 24-én késő délelőtt a városban haladt autójával jó látási viszonyok között, száraz, hibátlan burkolatú úttesten. Egy kereszteződéshez ért,  ahol elsőbbségadás kötelező tábla volt. Lassított, látta, hogy balról, a védett útszakaszon közeledik egy másik kocsi, de úgy gondolta, még át tud hajtani a főúton, ezért újra gyorsítani kezdett

A másik kocsi vezetője nem tudta elkerülni az ütközést, és mintegy 35 km/óra sebességgel nekihajtott a szabálytalankodó autónak. Az autó megpördült a tengelye körül, irányíthatatlanul levágódott az úttestről, és a hátuljával elsodorta az utca túloldalán található füves terület szélén álló két gyalogost.

Az egyik gyalogos olyan súlyos csonttöréseket és belső sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe. 

A járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az autóst, aki nem adta meg az elsőbbséget a védett úton érkező kocsinak. 

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, emellett pénzbüntetést szabjon ki, határozott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől és kötelezze a közel 250 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.