Pitbull tépte le egy 13 éves lány fogszabályzóját Szombathelyen

2019.01.08. 07:54 Módosítva: 2019.01.08. 08:55

Egy pitbull támadt Szombathelyen egy kutyáját sétáltató 13 éves lányra, akit az arcán és a kezén is megsebzett, írja a Blikk

A család a kutyáját sétáltatta az utcán, amikor az egyik kertből egy acsarkodó pitbull kezdte ugatni őket. Az állatot sem a gazdája, sem a drótkerítés nem tudta megállítani, a kutya átjutott egy másik kertbe, majd a családra támadt.

A 13 éves lány felkapta a család kedvencét, a család többi tagja pedig próbálta feltartóztatni a pitbullt, de az a kutyáját kezében tartó lányra támadt. A pitbull mancsa a gyermek fogszabályzójába akadt, amit letépett. A dühöngő állat ezután a kutyát vette célba, akinek a lábát kapta el.

A 13 éves lánynak a tenyerét is átharapta, a lány arcán karmolásnyomok látszanak, az anyának a mutatóujja sérült meg.  A család tagjai azonnal autóba ültek, hogy a közeli kórházba siessenek, ahol ellátták sérüléseiket.

Az agresszív kutya gazdája az eset után elmenekült, őt azóta sem találják. 

Ebben a cikkünkben arról olvashat, hogy  egy kutya nem attól lesz agresszív, mert egy agresszívnek elkönyvelt fajta. Attól lesz kezelhetetlen, hogy nem neveli jól a gazdája. Egy kutya csak annyit tud, amennyit az ember megtanít neki.