Rákay Philipék rádiójában Bayer Zsolttal, Gajdics Ottóval mennek rá a hódmezővásárhelyi közéletre

2019.01.06. 10:52

Hódmezővásárhelyen működik a Rádió7 nevű csatorna - amely fogható még Makón és Kisteleken - és amelynek egyik tulajdonosa a korábbi köztévés intendáns Rákay Philip. Legutóbb épp a tulajdonos készített interjút Lázár Jánossal, ahol Lázár butábbnak, tehetségtelenebbnek nevezte a Fidesz jelöltjét megverő Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét, azokat a helyieket pedig, akik szerint ő megbukott miniszterként, irigynek, butának és sikertelennek.

vasarhely24.com cikke szerint a rádió "nagy dobásra" készül a jövő héttől. Így az önkormányzati választás évében a kormánypárti csatornák egyik állandó szereplője, Jeszenszky Zsolt kap egy minden szombaton sugárzott műsort, hogy a kormánypárti csatornák állandó szereplőivel beszélgessen politikáról, helyi közéletről. Jeszenszky "olyan újságírókkal beszélget az országot, a térséget és Hódmezővásárhelyt érintő legfontosabb kérdésekről, mint Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, vagy Apáti Bence" - írja az oldal.

Emellett 24 órás lesz a csatorna hírszolgáltatása, és "a jövőben minden egész órában országos és helyi híreket is tartalmazó hírösszefoglalókat sugároznak". A csatorna hangja pedig Rékasi Károly lesz.

A Rádió7 2018 októberében került az új tulajdonosaihoz, Rákay Philiphez, Csepreghy Nándorhoz és Bada Jánoshoz. Rákay Philip korábban a Magyar Televízió vezérigazgató-helyettese volt, Csepreghy Nándor a Lázár János vezette Miniszterelnökség volt miniszterhelyettese és államtitkára, Bada János pedig Lázár gimnáziumi osztálytársa volt, aki annak a Zrt-nek a tagja, amely a Lázár-féle vadászkastélyt is működtette.