Varju: Örülök, hogy kikerültek a felvételek, nyilvánvaló az erőszak

2019.01.05. 15:35

Szombaton került ki az a felvétel, amin az látszik, hogy az MTVA-székházában fegyveres biztonsági őrök földre vitték Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció képviselőjét. A képviselő részt vett a január 5-ei, a túlóratörvény elleni demonstráción is, kollégánk ott kérdezte meg, mit gondol a felvételekről.

„Egyrészről örülök, hogy kikerült ez a felvétel,de meg is lepett. Örülök, hogy volt valakinek bátorsága kihozni ezeket. A MTVA készítette, az egész anyag ott van náluk, csak eddig egy saját változatot készítettek propagandacélból. Nyilvánvaló az erőszak, amit hivatalos személy ellen követtek el. Azt gondolom, súlyos következményei lesznek ennek, minden lehetséges lépést meg is teszünk, a feljelentést megtettük."

Varju maga is próbált felvételeket készíteni, de dulakodás közben nem tudta telefonját rendesen használni. Az általa készített képekből így ki sem derülhetett, hogy mi történt pontosan az MTVA Kunigunda utcai székházában. Az eset után a képviselőt mentő vitte el a helyszínről. 

A képviselő arról is beszélt, hogy így már sokan láthatják, hogyan működik a Fidesz magánhadserege. Varju szerint azonban nem az őröket kell felelősségre vonni, hanem azokat, akik őket odaállították.

„Nyilvánvaló, hogy nincs médiaszabadság, de az ellenzék visszaköveteli magának a jogot, hogy a közmédiában szerepeljen" – mondta Varju.