Elindul a főpolgármesterségért Karácsony Gergely

2019.01.04. 20:22 Módosítva: 2019.01.04. 22:52

A zuglói polgármester bejelentette, hogy elindul az idei önkormányzati választásokon a főpolgármesteri posztért. 

Elindulok a főpolgármesterségért 2019-ben.

Karácsony a Partizán című facebookos élő adásban azt is elmondta, hogy megméretteti magát az ellenzéki előválasztáson, az első, és a második fordulóban is. A Párbeszéd politikusa Gulyás Mártonnak azt mondta, hogy egy emberi léptékű várost szeretne, ami mindenkié, nem olyat, amely az ingatlanbefektetőké, a térkőgyártóké, az autósoké, hanem elsősorban az embereké, mondta.

Olyanokat, akik közlekedni, akarnak kocsival vagy máshogy, vásárolni akarnak, plázában vagy kis boltban és persze közügyeket akarnak intézni, mondta.

A jelenlegi főpolgármester, Tarlós István első ciklusát sokkal pozitívabbnak látja, egyebek mellett számos, a közösségi közlekedésben történt fejlesztés miatt, de a második öt évében a főpolgármester szerinte nem emelt szót és nem lépett számos, a fővárost és a fővárosiakat negatívan érintő kormányzati döntés ellen, idézi a Hvg.hu.

Azt kérdezték, mi lesz az a dolog, amiben a NER-rel és Orbán Viktorral szemben felveszi a harcot, amire azt mondta, minden, ami nem Budapest érdeke, az ellen küzdeni fog, és mindenért küzdeni fog, ami Budapest érdeke.

Karácsony mellett indulni fog Tarlós István, Puzsér Róbert, Sermer Ádám, a Liberálisok jelöltje.