Vádat emeltek a zenei fesztiválon ékszert lopó külföldiek ellen

2019.01.04. 08:29

A siófoki ügyészség vádat emelt két olasz és egy marokkói férfival szemben, akik egy nyári zenei fesztiválon loptak el egy értékes aranyékszert még 2017-ben, a szemtanúk segítségével sikerült azonban a rendőröknek gyorsan elfogni őket.

Az Olaszországban élő vádlottak a fesztiválon vették észre, hogy a koncerteken több fesztiválozó értékes ékszereket visel magán, ekkor tűnt fel nekik a nagyszínpad előtt szórakozó sértett is, aki 309 ezer forint értékű aranyláncot és egy arra felfűzött 85 ezer forintot érő medált viselt. 

A vádlottak ezután a közelébe mentek, és a marokkói elkövető letépte a nyakából az ékszert, miközben másik két társa figyeléssel biztosított. A lopást látta két belga fesztiválozó is, akik megpróbálták az elkövetőt a helyszínen visszatartani, kisebb dulakodás alakult ki, a vádlottnak ugyan sikerült elfutnia, de az aranyláncot a földre ejtette, így a sértett kára részben megtérült.

A belga férfiak ezután megkísérelték üldözni a menekülő vádlottat, de az őt segítő másik két ember elállta az útjukat. A fesztivál biztonsági szolgálata azonban a személyleírás alapján az elkövetőket azonosítani tudta, őket elfogták és a siófoki rendőröknek átadták, akik mindhármukat őrizetbe vették.