A tavalyinál kevesebben, mindössze 49-en kerültek a detoxba

2019.01.01. 09:33
Azok közül, akik nem ismerték a mértéket, szerencsére senki nincsen életveszélyes állapotban

Az előző évekhez viszonyítva valamivel kevesebben, összesen 49-en kerültek alkoholmérgezés miatt a fővárosi detoxikálókba - számolt be az MTI az M1 tudósítóira hivatkozva.

A budapesti Honvédkórházba 12 embert vettek fel az éjszaka folyamán könnyebb, illetve közepes alkoholmérgezéssel. Az ügyeletes főorvos tájékoztatása szerint senki sincs életveszélyes állapotban, többen már el is hagyták a kórházat. A másik fővárosi detoxikálóba, a Péterfy Sándor utcai kórházba 37 beteget vittek enyhe, vagy közepes súlyosságú alkoholmérgezéssel. Itt egy betegnek volt szüksége intenzív ellátásra. Az M1 tudósítója azt is elmondta, hogy a Péterfy Sándor utcai kórházba került betegek közül 16-an fiatalkorúak voltak.

Természetesen az alkohol-mérgezettek száma vélhetően ennél sokkal magasabb volt, minden évben csak a segítségre szoruló fiatalok töredéke kap orvosi ellátást. A mai hírügyelet miatt én például már viszonylag korán, 1 óra körül igyekeztem haza a Margit hídon, amikor a kocsisor alaposan feltorlódott, mert a hídfőnél a rendőrök mindenkit megszondáztattak. Így volt időm bámészkodni és legalább három olyan kisebb csoportot tudtam azonosítani a 4-6-os villamosmegálló környékén, ahol a barátaik alkalmi detoxikálásban részesítették a  teljesen "elkészült" társaikat.