Húszezer naposcsibe égett meg elevenen egy állattartó telepen

2019.01.01. 08:15 Módosítva: 2019.01.01. 20:44

Kigyulladt egy csirketartásra használt épület Vasszécsenyben kedden kora hajnalban. A tűzben, ami nem sokkal az éjfél előtti órákban keletkezett, közel húszezer, egyhetes csibe pusztult el – közölte a katasztrófavédelem kedden.

A lángok egy ezerkétszáz négyzetméteres alapterületű állattartó telepen törtek fel Vasszécsenyben. Az OKF tájékoztatása szerint a helyszínen közel harminc tűzoltó, hat vízsugárral, több irányból, a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett látott neki a tűz eloltásának. A mintegy 1200 négyzetméteres épület oltására Szombathelyről, Sárvárról és Körmendről is érkeztek tűzoltók.

csibek.png
Fotó: Katasztrófavédelem / Egyed László

A tűzoltók megbontották az épület alumínium lemezből készült oldalát, közben bentről egy propán-bután palackot is kihoztak, amelyet folyamatosan hűtöttek. A lángokat többórás megfeszített munkával, a hajnali órákra oltották el. Az épület a tűzben teljesen megsemmisült.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte: tűzeseti hatósági eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit.