Gulyás: A kormányellenes tüntetéseknek nem lesz tömegtámogatottságuk

2018.12.31. 11:45

Azt nem tudom, hogy a tüntetések januárban érnek véget, februárban vagy az EP-választások után - bármelyik lehetséges -, de tömegtámogatásra aligha fognak szert tenni

- nyilatkozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az atv.hu-nak adott interjújában. A meglehetősen hosszú interjúban Gulyást sok témáról kérdezi a riporter, a tüntetésekről és az ellenzékről egyebek mellett ezt mondta: "Egy tízmilliós országban azt elérni, hogy néhány ezer ember radikalizálódjon és szívből utálja a kormányt, az nem teljesítmény. Én hosszú ideje úgy gondolom, hogy ami ma a tüntetéseken megnyilvánul, vagy ami kiváltotta a tüntetéseket, az az magatartás, amely miatt az ellenzéknek nincs reális esélye a választásokat megnyerni. (...) Miután az ellenzék a kemény magnak politizál, az akciókat, amelyek a köztévében, az utcán, a parlamentben zajlottak, a többség elítéli, vagy közröhej tárgyaivá válnak, mint, mondjuk, a köztévénél".

A január 3-ra összehívott parlamenti ülésen nem vesz részt a Fidesz. "Majd a frakcióvezető úr eldönti, hogy bárki bármilyen formában képviseli-e a frakciót, de az biztos, hogy nem biztosítjuk a határozatképességet az ellenzék bohóckodásához" - mondta erről Gulyás.