2019 első napjai hideget hoznak

2018.12.30. 11:46

Az Országos Meteorológiai Szolgálata szerint az év utolsó napján, 31-én az ország északnyugati felén néhány órás napsütésben is bízhatunk, míg másutt csak lassan csökken a felhőzet, kevés eső, havas eső, hó is eshet, de estétől már nagyrészt csapadékmentes idő várható. Késő délutántól a Dunántúlon és középen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 2 és 6 fok között várható.

Majd 2019 első napjára a következőt írják: többnyire erősen felhős lesz az ég, napközben elsősorban délen, délnyugaton szakadhat ki hosszabb időre a felhőzet. Reggel, délelőtt nyugaton néhol kisebb eső, esetleg néhol ónos eső, majd hosszabb szünet után estétől észak felől egyre több helyen lehet tisztán hó, másutt eső, havas eső valószínű.

A nyugati, délnyugati szél estétől néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +2 fok között alakul, a szélvédett, de a kevésbé felhős helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul. Az új év második napjára is szórványos esőt, havas esőt, majd napközben hózáporokat írnak, a harmadik napjára pedig viharos szelet, és a legmagasabb hőmérséklet sem lesz már 7 fok, csak három körül alakul majd.