Kövér László: Neobolsevista csőcselék randalírozott az utcán

DSC 7750
2018.12.22. 22:14

Jelzőkben bővelkedő interjút adott a Pesti Srácoknak Kövér László házelnök, aki egy ezredmásodpercre sem akarta leplezni, mennyire felbőszítették az elmúlt napok eseményei: az ellenzéki képviselők viselkedése a parlamentben, majd az utcai tüntetések.

Az interjúban a dolog kiváltó okáról túlóratörvényről alig esik szó, ellenben az ellenzékről sarkos véleményt fogalmaz meg a házelnök, aki az ország egyik legfőbb közjogi méltósága.

Idézetek Kövér Lászlótól:

  • Egy neobolsevista társaság randalírozott itt a téren.
  • Ez a fajta embertípus, ha a történelem fordulatai hatalomhoz juttatták, mindig káoszt és hullahegyeket hagyott maga után, akár francia trikolórba, akár barna, akár vörös rongyokba öltözött.
  • Nem azonosítom ezt a csőcseléket azokkal a békés tüntetőkkel, akik talán őszintén elhitték az ellenzéknek azt a hazugságát, hogy itt most majd halálra lehet dolgoztatni az embereket, azt viszont állítom, hogy ez a csőcselék pontosan ugyanazt a magatartást tanúsítja az utcán, amit a Parlamentben az ellenzék.
  • Remélem, a rendőrség eljár majd mindenkivel szemben, aki túllépte a törvény határait, és azt is remélem, hogy a parlamenti randalírozás sem lesz majd lezárható egy egyszerű házszabály-sértésért kirótt szankcióval, hanem lesz komolyabb következménye is a múlt szerdai ülésnapon történt példátlan agressziónak.

A házelnök név szerint is támadott néhány ellenzéki képviselőt:

  • Azért ne menjünk el szó nélkül amellett az aprócska tény mellett, hogy az egyik leggátlástalanabb figurájuk, Tordai Bence egy évvel korábban végzett ugyanabban a liberális szellemiségére rettentően büszke belvárosi gimnáziumban, ahonnét a Regnum Marianum helyén álló emlékkeresztet 2000 őszén kidöntő, magukat „Budapesti Felszabadító Gárdá”-nak elnevező néhány elkényeztetett balos zsúrfiú kikerült. Persze, bizonyára mindez véletlen...
  • Szabó Tímeának régóta van egy természetellenes vonzódása, amit nehezen tud magába rejteni. Valóban, a „please metoo” jegyében nagyon szerette volna, ha elviszi őt a házőrség, és a jelenetet mindenütt élőben közvetítik, de ezt a szívességet nem tettük meg neki, sem másoknak.
  • El kellett jutnunk 2010-ig, amikor a magukat képviselőknek gondoló anarchisták beválasztása miatt újra kellett írni a házszabályt. De nem lehet minden idióta minden pillanatnyi dühkitörésére házszabály-módosítással reagálni. Manapság a kocsmákban sem kell kiírni, hogy a „padlóra köpni tilos”, hiszen a legutolsó kocsmatöltelék is tudja ezt, ugyanígy a házszabályban is benne van, hogy meg kell őrizni az Országgyűlés méltóságát, akkor most valóban minden héten hozzunk egy lex Tordait, vagy lex Vadait, lex Bangónét, meg lex Kunhalmit, hogy tilos úgy viselkedni, mint egy futballhuligánnak?
  • Engem nem érdekel, kinek van róla papírja, hogy ügynök. Éppen elég, hogy úgy viselkedik, mintha az lenne. Morális értelemben ebből fakadóan az egész ellenzéket, azaz a hasznos idiótákat és a rosszul felfogott bajtársiasságból, pártfegyelemből, szégyenkezve, de a többiek mellett kiálló, dezertálni nem merő gyávákat egy kalap alá vehetjük az ügynökökkel.

Az interjúból az is kiderül, hogy Kövér szerint Nagy Imre "kommunista volt, mégpedig a legrosszabb fajtából", de "a halála önmagában is hősies és minden magyar számára példaértékű. Élete döntő – és egyben egyik utolsó – pillanatában a saját nemzete oldalára állt az elvtársai helyett, pedig megúszhatta volna." Ezért Kövér a Vértanúk teréről elkerülő szobrát a Jászai Mari téren helyezné el.

(Borítókép: Kövér László házelnök a túlóratövény megszavazása előtt a Parlamentben, 2018. december 12-én. Fotó: Bődey János/Index)