Az államtitkár trágár karácsonyfa-döntögetőnek tartja a tüntetőket

2018.12.22. 18:45

Nemes eseményről tudósított az MTI szombat este. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete ugyanis 250 rászoruló gyermeknek adott át névre szóló karácsonyi ajándékcsomagot a budapesti Magyar Szentek Templomában.

Erdő Péter arról beszélt: karácsonykor Isten ajándékozta meg az embereket egyszülött fiával. "Vállalta a sorsunkat, vállalta a szegénységet, és azt is, hogy egy elnyomott, kis nép gyermekeként egy istállóban szülessen a világra".

A tudósítás közepén azonban Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára átvette a szót, és áttért az elmúlt napokellenzéki tüntetéseire.

Az államtitkár szerint a mostani advent sem békés, néhány száz ember megpróbálja feldúlni ezt a gyönyörű ünnepet. A béke azonban szerinte erősebb, és

bízom benne, hogy az ünnep arra a néhány száz frusztrált emberre is hatni fog, akik Budapest utcáin dúlnak, karácsonyfát döntenek és trágárul beszélnek.

Soltész megjegyezte, hogy "több mint kétezer évvel ezelőtt Krisztus születése a békét hozta el, de az sem volt békés időszak, hiszen üldöztek népeket, csecsemőket gyilkoltak meg, és Jézust is megpróbálták elpusztítani."

A Katolikus Karitász karácsonyi adománygyűjtési akciójáról szólva azt mondta: különleges ez a gyűjtés, hiszen gyermekek gyűjtenek társaiknak, így ez az akció nemcsak adományozás, hanem útmutatás is a felnövekvő nemzedéknek. Az adományozók segítségével a Katolikus Karitász országszerte több mint hatvanezer családnak segít karácsonykor.