Megkérdezték Orbánt a túlóratörvényről, és válaszolt

DSZZS20181207016
2018.12.20. 13:26

Most fogadtuk el és működni fog

– ezt válaszolta Orbán Viktor miniszterelnök az Atv.hu kérdésére a budapesti Polgárok Házánál, ahol a Fidesz elnöksége és választmánya a párt európai parlamenti listájáról tárgyalt. Mást nem mondott.

Korábban Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az ATV Start című műsorában úgy fogalmazott, hogy „a túlóratörvény kapcsán, mint minden más korábbi, gazdasági döntés kapcsán is, – nyilván az étel próbája az evés – ha nem működik jól, akkor a kormány meg fogja fontolni ennek a módosítását”.

A munka törvénykönyvének módosítását december 12-én fogadta el a parlament. Az ellenzék megpróbálta megakadályozni a szavazást, ami szerintük jogszabály-ellenesen zajlott. Azóta országszerte tüntetéseket szerveznek.

Nem sokkal a törvény elfogadása után Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy „mindenkire figyelek, a szakszervezetekre különösen, követem a véleményüket, tisztelem is a véleménynyilvánítás szabadságát, és megfontolom mindig a fölvetett érveket. Ez esetben szerintem a fölvetett érvek súlya jóval csekélyebb, mint maga a törvényjavaslat súlya, ez jó törvény és jót fog tenni a munkavállalóknak".

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt