Momentum: Megyünk füstbombáért a pénteki tüntetéshez, lesz görögtűz is

DSC 9044
2018.12.20. 17:46

A hvg.hu megkérdezte  a Momentumot, hogy mit szólnak ahhoz, hogy Áder aláírta a túlóratörvényt, Hajnal Miklós elnökségi tag pedig azt mondta, botrányosnak tartják "a szolgalelkű Áder rohamtempóját".

Megyünk füstbombáért, holnap pedig meglátogatjuk a Sándor-palotát,

közölte. Ezek után az Index is beszélt vele, nekünk azt mondta, hogy 

lesz görögtűz is.

"Holnap a nemzet egységét kell képviselnünk az utcán, miután Áder János erről látványosan lemondott", tette hozzá. 

Hajnal ezzel a holnapra tervezett, "Ne írd alá, János!" című tüntetésre utalt, amit ezek szerint így is megtartanak, és nem hoznak előre csütörtökre, azaz mára. Viszont átnevezik majd, de erről még egyeztetnek a többi szervezővel is. (Frissítés: Szégyelld magad, János! lett az új cím)

Jobbik: Álságos, cinikus, gúnyos

A Jobbik közleményében azt írta, "Áder Jánostól a rabszolgatörvényt kapja karácsonyra a magyar nép". A párt szerint "a kormány után most a köztársasági elnök is teljesítette a külföldi nagyvállalatok parancsát, és aláírta a rabszolgatörvényt".

Áder János a Fideszre jellemző álságos és cinikus módon űzött gúnyt a munkavállalókból, akiknek nyilatkozatában boldog karácsonyt kívánt.

LMP: Ez a harc kezdete!

A párt azt írta közleményében, hogy Áder János sokadszorra bebizonyította, hogy nem a köztársaság, nem a magyar munkavállalók, hanem csak és kizárólag a Fidesz és a külföldi nagyvállalatok érdekeit képviseli köztársasági elnökként. Az LMP teljes politikai közössége a munkavállalók és a szakszervezetek oldalán áll.

Ez nem a harc végét jelenti. Ez a harc kezdete!  

MSZP: Áder vállalta a tüntetés felelősségét

A szocialisták a Facebookra tettek ki egy posztot, melynek szövege: "Akkor tehát eldőlt: kemény tüntetés lesz a holnapi! Áder János az aláírásával felelősséget is vállalt - a többi között a péntek esti tüntetés felelősségét is. Kövér László az ellenzéki képviselőkkel, Áder János pedig a magyar emberekkel akasztott bajszot!"

DK: Áder népharagot szabadít Orbánra

A párt szerint a köztársasági elnök "ezzel a gesztussal újra bűnrészessé válik, de egyúttal tovább erősíti az ellenállást, és rászabadítja az ország haragját Orbánra." Holnap mindenkit hívunk a közös tüntetésre a Kossuth térre, közölte a párt.

Liberálisok: Méltatlan és alkalmatlan

Áder János ismét bebizonyította, hogy méltatlan és alkalmatlan az államfői poszt betöltésére, a Fidesz korábbi alelnöke és egykori frakcióvezetője a magyar emberek helyett kizárólag az Orbán-kormány érdekeit képviseli, írta a párt, hozzátéve: a törvény tartalma és elfogadásának módja is szembemegy a munkavállalók alapvető jogaival és a demokratikus értékekkel.

(Borítókép: Fekete-Győr András a Kossuth téri tüntetésen 2018. december 13-án. Fotó: Bődey János / Index)