Összefestette a Kossuth téri zászlórudat, bevitték, azóta nem tudni róla semmit

2018.12.19. 17:19

Egy tüntető kedd este festékszóróval felírta a Kossuth téri zászlórúdra, hogy sztrájk. Percek múlva őrizetbe vették (ezt a rendőrség is közölte), és azóta jóformán semmit se tudni róla. Egy biztos: eljárás indult ellene, írja a Népszava. 

A lap szerint a férfit a VIII. kerületi rendőrkapitányságra vitték, ahol már akkor éjjel kihallgatták. Azóta viszont nem tudni hol van, a jogi képviseletét vállaló TASZ munkatársának sem adtak felvilágosítást a hatóságok, és a férfi párjának sem.

10770246576 HUSZ3101
Fotó: Huszti István / Index

"Én azt a tájékoztatást kaptam, hogy 72 órára őrizetbe veszik, valószínűleg a II. kerületi fogdába viszik, és ha lesz előadója az ügynek, tőle kérhetek majd engedélyt, hogy bemehessek hozzá" - mondta a lapnak a gyanúsított párja. Hozzátette, a férfi rendszeresen szed gyógyszert, de hiába mondta ezt a rendőröknek, azok nem engedik, hogy gyógyszerét odaadja neki. 

A 31 éves soproni férfi ellen egyébként rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A bűncselekmény elkövetését beismerte, a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezik bíróság elé állítását. Állítólag gyorsított eljárás folyik ellene, írja a cikk.