Elfogtak egy palesztin férfit, aki két nőt is meg akart erőszakolni

2018.12.19. 14:51

Elkapták azt a 31 éves palesztin férfit, aki október 20-án, éjjel Budapest XIII. kerületében egy társasházig követett egy nőt, majd a lépcsőházban lenyomta a földre és szexuális aktust akart létesíteni vele - közölte a rendőrség.

A nőnek sikerült lelöknie magáról a férfit, aki ezután elmenekült a helyszínről, de a nyomozók a biztonsági kamera felvételei alapján azonosították.

A nyomozók megállapították, hogy a palesztin férfi 2018 áprilisában egy óbudai társasházban is megtámadott egy nőt. A palesztin férfi akkor a nőt nyakánál fogva lefogta, a földre szorította és szintén szexuális aktust akart vele létesíteni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetőt december 18-án délután a XI. kerületi munkahelyén elfogták.

A Magyarországon oltalmazott státuszúként tartózkodó palesztin férfit a nyomozók őrizetbe vették, és két rendbeli szexuális erőszak kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.