Tordai: Végre egy lapon vannak az ellenzéki pártok

2018.12.18. 20:08

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, aki többek között az utóbbi napokban kialakult ellenzéki összefogásról beszélt. 

Untitled-7

Torda elmondta, hogy a legkevésbé sem eddig tartott az összefogás, már vidéken is szerveződnek a megmozdulások, a pártok előre látnak a következő hetekre, és már közösen gondolkoznak a 2019 végéig tartó stratégián. 

Végre azt látom, hogy nagyjából egy lapon vannak az ellenzéki pártok

- mondta

Tordai szerint az ellenzéki pártok amúgy is elkezdtek nyitni egymás felé egy ideje, mostanra pedig rájöttek, hogy egymásra vannak utalva, és ha nem tudják a sok zászló alatt vonuló ellenzéket egy táborba tömöríteni, akkor végük van. 

"Így viszont úgy tűnik, zavarba tudjuk hozni, védekezésre tudjuk kényszeríteni a kormányhatalmat. A Fidesznek, hogy ha így folytatjuk tovább, akkor meg fog törni az ereje, azt hiszem" - hangzott el a műsorban. 

Arról is beszélt, hogy egységesek akartak lenni azzal kapcsolatban, hogy maradjanak vagy kimenjenek a tévészékházból. Végül kijöttek, és mindannyian beszéltek az épület előtt tüntető tömegnek hétfő este.