Így zajlanak a tüntetések országszerte

10770246576 HUSZ3101
2018.12.18. 19:57 Módosítva: 2018.12.18. 22:09

Szombathelyen több mint ezren vettek részt a város Fő terén, a Városháza előtt tartott demonstráción kedden este. Nemény András, szocialista képviselő azt mondta, az összes ellenzéki párt képviseltette magát, és békés volt a tüntetés, amelyet elsősorban a túlóratörvény ellen rendeztek, de felolvasták az öt pontot.

Azt is elmondta, hogy a két ünnep között össze szeretnének hívni egy rendkívüli közgyűlést, és az önkormányzati cégeket is nyilatkoztatni akarják, hogy nem fogják munkavállalóikkal kapcsolatban alkalmazni a törvényt. Ezután a tüntetők egy része a Mészáros-birodalomhoz tartozó Vas Népe lap szerkesztősége elé vonult, írja az Ugytudjuk.hu.

Sopronban is rendezvényt tartottak, olvasónk szerint 150-en vettek részt a tüntetésen, amit "már nem csupán a Rabszolgatörvény, hanem az Orbán kormány diktatúrája ellen is" tartottak. A rendezvény után mécseseket gyújtottak, „amikből az "O1G" , illetve "Elég volt!" feliratokat raktuk ki".

Tüntetők Sopronban
Tüntetők Sopronban
Fotó: Olvasónk / Péter / Index

Budapesten a Kossuth téren folytatódott az elmúlt napok tüntetéssorozata, de a keddi volt az eddigi legvérszegényebb, két tucatnyian lehettek.

Kaposváron 300-an tüntettek, írja a Népszava.hu. A Petőfi téri rendezvényen a Momentum, a Polgári Szabadság Platform, a Jobbik, az MSZP, a DK és az LMP politikusai vettek részt, majd fáklyás felvonulás után az Európa parkban folytatódott az esemény, ahol beszédeket mondtak politikusok.

A Népszava szerint két szakszervezetis is felszólalt volna, de "a vasasok képviselőjét hirtelen műszakra osztották be a tüntetés délutánjára, így csak Utasi Tamás, a közszféra dolgozóinak képviselője beszélt a demonstrálókhoz. Szakszervezete nevében nemzeti munkaügyi kerekasztalt követelt, s arra kérte a politikailag közönyöseket, végre aktivizálják magukat".

Bereczki Dávid, a Momentum helyi aktivistája azt mondta, "véget ért az idő, amikor kérünk a kormánytól. Mostantól követelünk".

Miskolcon is volt tüntetés, amely vonulással zárult. Közel 100-an a helyi Fidesz irodáig meneteltek, ahol beszédek hangzottak el.

Hétfőn Szekszárdon is volt egy tüntetés, amely a helyi lap beszámolója szerint 15-20 főből állt, és a Tolna megyei napilap szerkesztőségénél tartották. A lap a többi vidéki laptól eltérően azonban a Teol.hu nemcsak beszámolt a tüntetésről , hanem kommentár nélkül közölte is az ellenzék öt pontos követelését.

Ha az önök városában is volt tüntetés, írjanak nekünk!

(Borítókép: Tüntetők Budapesten. Fotó: Huszti István / Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?