Megvannak az új jobbikos parlamenti képviselők

2018.12.18. 14:33

A Jobbik Országos Elnöksége, hétfőn megválasztott új alelnökeivel kiegészülve a keddi ülésén döntött a frakció új országgyűlési képviselőiről - közölte a párt.

  • Szávay István helyét és szakpolitikai feladatát Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének alelnöke (tehát véletlenül sem szabad összekeverni a tatabányai fideszes Bencsik Jánossal),
  • Staudt Gábor helyét pedig Csányi Tamás, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületében 40,78%-os eredményt elért akkori képviselőjelöltje veszi át.
Bencsik János és Csányi Tamás
Bencsik János és Csányi Tamás
Fotó: MTI

A két jobbikos politikus nem a Mi Hazánk-féle szakadás miatt távozott a frakcióból. Szávay István azután mondott le, miután kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen egy zsidó nő megveréséről beszélt.

Staudt Gábor pedig éppen kedden jelentette be, hogy magánéleti okok miatt távozik a parlamentből. Ezt már korábban meg akarta tenni, de nem szerette volna akkor megtenni, amikor a Jobbikban még feszültségek voltak, mert akkor úgy tűnhetett volna, hogy a lemondáshoz annak van köze. "Szó sincs erről, sőt, most már a párt megerősödött" - mondta az Indexnek.