Borsodi állatkínzás: a rendőrség szerint nem kötötték az autó után a kutyát, a szemtanú szerint igen

2018.10.23. 11:06

Hétfő este a Facebookon kezdett el terjedni egy bejegyzés, amely szerint a Borsod megyei Ómassán a helyiek állítottak le egy kék kisbuszt, mert egy madzagra kötött kutyát húzott maga után, írja a poszt szerzője. 

Arra is kitér, hogy az állat az ómassai rendőr kutyája volt, de elszökött, és a sofőr vissza akarta vinni. A szemtanúk rendőrt hívtak, és arra gyanakodtak, hogy a sofőr ittas. Ki is érkeztek a rendőrök, akik aztán elterelték a helyszínről a szemtanúkat, akik szondáztatni szerették volna a férfit. Az ügyben feljelentést tettek, a kutya megúszta komoly sérülés nélkül, a gazdája látta el. 

A történtekkel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságtól az alábbi választ kaptuk: 

Valóban történt rendőri intézkedés az ügyben és az említett kutya egy helyi rendőré, továbbá az ügyben - a történtek pontos és megnyugtató tisztázása céljából - a Miskolci Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett gyanúja miatt indít büntetőeljárást. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a kutya néhány napja elkóborolt és egy helyi férfi találta meg, aki haza akarta vezetni a gazdájához. Tehát az eddig beszerzett információk szerint nem az történt, hogy a kutyát az autó után kötve húzták volna. Az eben a talpán lévő hámhorzsolásos sérülésen kívül más sérülés nem volt, ezt a gazdája ellátta.

- írta válaszában a borsodi rendőrség szóvivője.

A rendőrség válasza után sikerült elérnünk a Facebook-poszt szerzőjét, aki elmondta, hogy számukra egyértelműen úgy tűnt, hogy a kutyát az autóhoz kötötték. Elmondta, hogy a buszmegállóban ültek, amikor látták, hogy érkezik a kék kisbusz, ami után rohant a kutya. Aztán amikor a jármű bekanyarodott, a kutya elvágódott, és mint egy rongy csapódott összevissza, amíg megállt az autó a helyi rendőr házánál. 

Kaptunk egy videót is, amin az látható, hogy többen indulatosan számon kérték az autó vezetőjét. A felvételen nem hallatszik, vagy nem vehető ki, hogy pontosan mi miatt kérik számon, de a férfi azzal védekezik, hogy az állat az autó után "futott, jött normálisan". Többen megkérdezték tőle, hogy miért nem az autóba rakta be a kutyát. 

Az általunk elért szemtanú szerint egyébként az úton több helyen is volt vér, és miután megérkezett a helyi rendőr, aki egyébként ellátta az állatot, azt mondta, hogy nem lesz probléma, hagyhatják a dolgot. Ők viszint azt mondták, hogy nem hagyják annyiban. 

A rendőrség erre azt írta, hogy az eddig beszerzett információk alapján küldték a tájékoztatást, a többi majd a nyomozás során derül ki. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?