Kiálltak a lakók a hajléktalan Zoltánért, akit épp elvittek a rendőrök

2018.10.19. 18:31 Módosítva: 2018.10.19. 19:10

Délután a Mérce.hu munkatársai szemtanúi voltak a Móricz Zsigmond körtéren, ahogy egy hajléktalan férfi ellen éppen eljárást indítanak a rendőrök, és több lakó a férfi védelmére kel. 

A Zoltán nevű hajléktalant hétfőn már kétszer felszólították, hogy hagyja el a területet, a mai harmadik "tettenérés" már szabálysértési eljárást ért az új rendelet értelmében. Nyáron egyébként egyszer már 25000 forintra büntették, amit nem tudott kifizetni.

A lap beszámolója szerint több környékbeli lakó és járókelő is a férfi védelmére kelt, egyikőjük szerint a háztól számított egy méter még magánterület, tehát nem állíthatják elő közterületen való életvitelszerű tartózkodásért.

A nagyjából 20 perces intézkedést követően a rendőrség végül ingóságaival együtt elvitte a láthatóan rossz fizikai-egészségügyi állapotban lévő Zoltánt, akivel egyébként több lakó is jó kapcsolatot ápol, elmondásuk szerint soha semmi probléma nem volt vele, ellenben a bulizó fiatalokkal, akik miatt tényleg tiszta mocsok és üvegszilánk az utca.

Zoltán egyébként saját elmondása szerint korábban 27 évig dolgozott. A Kormányhivatal hajléktalanok munkához segítéséért felelős osztálya nem tudott neki munkát vagy segélyt adni, a szállókon pedig nincs hely vagy nagyon rosszak a körülmények, így maradt az utca.

A Mérce Facebookon közvetítette az intézkedést: